Monday, 11 July 2011

. boleh bagi sebab tak ?

Assalamualaikum

hari nie aku sakit kepala giler-giler . . tak tahu kenapa . . memang at sekolah tadi , macam kena cucuk jarum rasanya kepala aku nie . . tak tertahan aku at sekolah tadi . . sampai tertidur aku time belajar . . nak menangis pun ada tapi tahan aje . . nanti kalau kawan aku nampak , mesti dia cakap aku lemah . . lemah ? no ! aku tak lemah !

tapi aku ada satu kemusykilan . . aku rasa aku sakit kepala sebab rambut aku dah panjang . . selama nie aku tak pernah simpan rambut panjang . . paling panjang pun , paras bahu . . sekarang rambut aku dah paras bahu . . so , maybe aku perlu potong rambut aku nie . . aku macam mama aku . . kalau rambut panjang sikit , memang sakit laa kepala nie . .

seriously , sekarang kepala aku makin berdenyut-denyut . . sakit sangat . . tak larat aku nak menghadap lagi laptop aku nie . . so , aku nak tidur dah . . hopefully , esok bila aku bangun , hilang laa sakit kepala aku nie . . kalau tak hilang jugak , petang esok aku nak ajak mama pergi potong rambut nie . .

lagi satu , sebelum aku nie terlupa . . kotak followers masih belum muncul laa . . so , aku minta maaf sebab tak dapat lagi nak follow korang semua . . sama ada yang follow aku or yang aku nak follow . . nanti kalau kotak followers dah muncul , aku akan buat satu hari tu just untuk follow blog aje . . okay tak ? by the way , jom join aku dengar lagu nie . . best ! bermakna . .
Berseri indahnya bagai pelangi
Berkembang mekarlah bunga-bunga di hati
Namun ku tiada juga begini
Hujan turun melanda dan bunga gugur ke bumi

Cintamu sesegar embunan pagi
Semakin resah menanti terbit mentari
Hangatnya yang membakar, mengeringkan
segala keindahan yang penuh kepalsuan

Engkau yang aku sayangi
Siakan hidupku ini
Lautan madu ku beri
Engkau racuni

Ku sedari hina diri ini
Kosong tiada bererti
Biarlah diriku pergi
Ku ubati lukaku sendiri

Ku cuba gagahi bahu sendiri
Biarpun sayapku telah tiada lagi
Namun ku tak berdaya menghadapi
Di dalam kegelapan bimbang tersungkur lagi

Oh Tuhan kau teguhkanlah keimanan
Untukku tempuhi suratan kehidupan
Walaupun di hati rasa terkilan
Tapi apakan daya semua takdir Tuhan

2 comments:

  1. perubahan hormon kot.. hihi

    ReplyDelete
  2. @Azmie hohoho . . perubahan hormon ? oh no ! mungkin TIDAK ! ;D

    ReplyDelete

Jemputan Terhormat

Copyright©Segala Coretan Ini Milik Si Gadis Comot Yang Bernama Cik Qiqi