Tuesday, 26 July 2011

. kenapa mesti dia

Assalamualaikum

kalau hari tu , aku pernah kenalkan encik redzuan sebagai boyfriend aku kan ? dia orang yang luar pertama yang paling aku sayang . . tapi sekarang , aku sudah beralih arah . . OMG ! bukan bermakna aku curang dan bukan bermakna aku sudah jatuh hati pada orang lain . .

aku sendiri tak tahu kenapa aku jadi macam nie . . aku tetiba 'suka' kepada orang yang selama nie bergelar kawan . . urm . . aku sayangkan encik redzuan but dalam masa yang sama , aku dah jatuh sayang pada si 'H' nie . . si 'H' nie suka usik aku and suka padankan aku dengan kawan dia . . dia ingat aku akan suka pada kawan dia . . padahal sebaliknya yang berlaku . .

aku tetap sayangkan encik redzuan . . dia yang boleh buat jantung aku berdegup 100kali lebih laju daripada pelari pecut . . apa yang aku harapkan , rasa sayang aku pada si 'H' nie hanyalaa khayalan semata-mata . . aku tak nak rosakkan hubungan aku dengan encik redzuan yang telah lama terjalin . .
Ya Allah Ya Tuhanku . . jika dia jodohku , kau lindungilaa hubungan kami berdua dan berikan kami kebahagiaanMu . . kau redhai hubungan ini terjalin pada landasan Islam yang sebenar . . jika dia bukan jodohku , aku berdoa agar dia bertemu dengan hambaMu yang jauh lebih baik dariku yang mampu menjaga maruah dan perasaannya . . amin . . . :)

6 comments:

  1. Kau kena faham. Apa tu cinta dan apa tu suka. Jangan kerana SUKA kau,CINTA kau tu digadaikan.

    CINTA tu MAHAL NILAI dia. Jangan kerana kau confuse sekejap,lama kau menyesal. Pasal lepas ni there is no turning back.

    Better for you to stay with what you have right now.

    ReplyDelete
  2. @Kucing Serius. yes . cik qiqi faham . . cik qiqi takkan pernah gadai cinta cik qiqi . . OMG ! aku akan cuba untuk kekalkan dengan cinta aku sekarang . . :)

    ReplyDelete
  3. cik qiqi , sayang en redzuan sorang je naa . HHE , jangan senang jatuh hati dekat org lain okay ;)

    http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/07/kali-ni-cik-kacak-diberi-lagi.html

    ReplyDelete
  4. @cik kacak yes ! mesti laa . sayang encik redzuan sorang aje . . taknak lebih !

    ReplyDelete
  5. hargailah orang yg syg kite kalau x nt menyesal :)

    bertudunggadis.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. @gadis bertudung hitam betul tu . . cik qiqi sokong sangatsangat walaupun hati cik qiqi sedikit beralih arah . . :)

    ReplyDelete

Jemputan Terhormat

Copyright©Segala Coretan Ini Milik Si Gadis Comot Yang Bernama Cik Qiqi