Sunday, 7 August 2011

. facebook

Assalamualaikum

dengan ini aku maklumkan bahawa aku tidak akan aktifkan diri aku lagi dalam facebook !
motif aku buat macam nie ? sebab orang yang aku sayang selama nie sanggup jadi duri dalam daging . . urm . . nie hanya rahsia aku seorang . . so , aku takkan bagitahu pada sesiapa . . 

-end- 

. cerita benar

Assalamualaikum

tadi kan at sekolah ada satu program khas . . aku pun rajinkan pergi untuk ke dewan . . bila aku masuk , dewan dah penuh . . so , terpaksa aku duduk at belakang sekali . . masa tu okay aje laa . . ada yang silat sikit . . masa tu memang lawak habis . . sekejap serius , sekejap gelak . . :)

then , bila masa hampir ke penghujung , motivator tu ceritakan satu kisah benar tentang hidup dia . . daripada seorang budak yang amat miskin menjadi orang yang berjaya . . sumpah sedih cerita tu . . dengan cerita adiknya yang buta huruf . . ramai giler students yang mengalirkan airmata . . termasuk aku . . :'(

tadi semasa program tu berlangsung , handphone aku vibrate . . menandakan ada mesej . . bila nak balik sekolah tadi , aku baca mesej tu . . encik redzuan yang hantar . . seriously , aku menangis . . aku ingatkan aku kuat tapi tak . . :'(

mesej yang aku terima daripada encik redzuan
awak . . jaga diri , jaga kesihatan . . hajat saya time raya nanti dah terkubur . . saya still sayangkan awak . . sorry . . mungkin 'H' telah buat hati awak berubah . . awak seorang yang cute , so , awak pasti akan dikejar lelaki lain . . i'm sorry . . banyak yang ingin yang nak kongsi dengan awak tapi tak kesampaian . . 
nota kaki : thanks encik redzuan . . mungkin awak masih belum kenal saya . . saya tak ada apa-apa perasaan terhadap 'H' . . ternyata sia-sia usaha saya selama nie untuk awak percaya pada saya . . pergilaa . . semoga awak bahagia . . saya lepaskan awak dengan hati yang ikhlas . . .

Saturday, 6 August 2011

. wordless saturday : khas untuk cikgu

Assalamualaikum

ponteng sekolah - cuma meringankan beban cikgu
mewarnakan rambut - saje nak test cikgu buta warna atau tak
marah cikgu - nak tahu cikgu apa kesalahannya
merayau-rayau at sekolah - nak tengok ada tak kes pergaduhan berlaku
meniru dalam peperiksaan - nak menyenangkan kerja cikgu
conteng meja - memupuk bakat kesenian
gaduh - menegakkan keadilan
tak siap kerja sekolah - hanya ingin menguji kesabaran cikgu

. itu perasaan aku sekarang

Assalamualaikum

kenyang ! kenyang ! buncit perut aku nie . . makan terlampau banyak sampai aku tak larat nak bergerak . . memang confirm badan aku takkan kurus . . makin gemuk laa nampaknya . . lambatnya raya . . kalau lepas raya , boleh aku pergi jogging setiap petang . . kan senang ? HAHAHA :xDD

okay . . aku tak nak mengarut . . try korang baca title post aku . . bukan main lagi kan ? perasaan tu . . hohoho . . but , itu laa yang cuba aku luahkan . . luahan hati aku malam nie . . cewah ! jakun kan ? hahaha . . actually , aku nak umumkan sesuatu . . baca at bawah nie okay ? :P

DENGAN INI , AKU UMUMKAN BAHAWA HUBUNGAN
NURSYAFIQA BINTI HASNAN
&
MUHAMMAD REDZUAN ZAKI BIN MAT TAMIZI
TELAH BERAKHIR TEPAT PADA
11.04 MALAM (06 OGOS 2011)

aku tahu encik redzuan tak setuju dengan keputusan aku nie tapi apa aku boleh buat ? itu keputusan aku . . aku malas nak bagitahu sebab aku break-up dengan encik redzuan . . aku tak nak aibkan diri dia . . kawan baik encik redzuan pun tak setuju aku break-up . . kalau aku berbaik semula dengan encik redzuan , macam mana dengan hati aku ?
nota kaki : kalau ada jodoh , insyaALLAH . . aku akan kembali ke pangkuan dia :)

. tutorial shadow di border blog

Assalamualaikum

nie tutorial kedua aku . . winkwink - rajin pulak aku buat tutorial kan ? hahaha . . kalau nak tahu , shadow di border blog macam blog aku nie . . okay ? aku tak nak buang masa lagi . . aku ikut apa yang aku ajarkan . . by the way , sebelum aku terlupa . . blog yang menggunakan template designer simple yang sesuai . .

1) dashboard > design > edit html > tick expand widget template
2) then , tekan F3 and cari code .content-inner {
3) copy code nie pulak

-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
-moz-box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;
-webkit-box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;
box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;

4) paste code yang korang copy tu at bawah code .content-inner {
*warna merah untuk ketebalan shadow
*warna biru untuk warna shadow . . click sini untuk cari warna tu
5) preview
6) kalau dah menjadi , save !
nota kaki : kalau korang tak jumpa code tu , maknanya template designer korang tak sesuai . okay ? :) 

Friday, 5 August 2011

. tutorial centerkan post tittle dan sidebar

Assalamualaikum

heyhey . . malam nie aku nak buat tutorial . . mungkin dah ada yang tahu mungkin jugak tak . . so , jom baca tutorial at bawah nie okay ? :)

1) dashboard > design > edit html
2) then , tekan F3 and cari code

sidebar
h2 {
post tittle
h3.post-title {
atau
h4 {
 3) copy code at bawah nie
text-align:center;
 4) paste at bawah code yang korang cari tadi
5) preview dulu . . kalau dah jadi , baru save . .
nota kaki : kalau nak copy code dalam tutorial nie , tekan ctrl+c . .

Thursday, 4 August 2011

. jom nyanyi bersama

Assalamualaikum

heyhey . . aku bosan tahap dewa malam nie . . so , apa kata kalau korang tolong aku untuk hilangkan rasa bosan nie ? boleh tak ? hehehe . . alaaa . . boleh laa *suara dah menggedik sambil kelip-kelipkan mata . . macam nie , jom join aku menyanyi . . nak tak ?

Kisah Dongeng - Stacy
Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah
Dari diriku ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
winkwink - amacam ? enjoy tak lagu nie kalau dinyanyikan malam jumaat macam nie ? hahaha . . orang lain berzikir , berdoa tapi aku ? astagfirullahalazim . . :) 

. jika aku ada jam kunci masa

Assalamualaikum

Ya ALLAH . . lamanya masa nie berlalu . . aku dah bosan dah at sekolah nie . . tak tahu nak buat apa . . hari nie aku langsung tak minat untuk belajar . . tak tahu kenapa . . maybe sebab otak masih blur . . ye laa . . demam masih belum sembuh sepenuhnya . . nak belajar memang aku tak ada mood . . hurm . . :'(

sekarang masa ict . . so , aku online guna laptop aku dalam lab . . sempat laa jugak aku rajin jari-jemari kaku aku untuk meng-update blog nie . . orang lain busy dengan kerja kursus , facebook but aku busy dengan blog . . yeah ! hehehe . . so , kalau aku ada jam kunci masa , akan aku cepatkan masa . . biar berpuasa hanya 3jam dalam sehari . . HAHAHA ! :xDD

Wednesday, 3 August 2011

. bila tahap kebosanan melanda

Assalamualaikum

aku nak update jugak blog buruk nie walaupun dah sepatutnya masa nie aku lelapkan mata comel aku nie *aku perasan seorang diri . . eh , korang tak perasan ? tak perasan ? sampai hati . . alaaa . . tengok betul-betul at blog aku nie . . tengok ! :xDD

yeah ! aku dah edit blog aku nie . . blog buruk menjadi makin buruk . . hahaha . . bijak kan ? aku tak kreatif macam korang . . tangan aku nie memang tangan batu , keras . . sebab tu apa yang aku buat memang tak jadi . . hehehe . . :)


nota kaki : happy anniversary encik redzuan . . setahun tiga bulan kita sudah bersama . . terima kasih abang sebab sudi terima diri nie . . 


Monday, 1 August 2011

. puasa dan demam

Assalamualaikum

hari nie hari pertama puasa kan ? memang mencabar diri aku *ayat macam tak pernah puasa . . hari nie dalam sejarah hidup aku selama 16tahun aku hidup , demam semasa hari pertama puasa . . bukan demam sebab keletihan puasa tapi sebab tak cukup tidur *ayat ayah aku . .

pagi tadi aku pergi sekolah memang lambat . . pukul 7.15pagi baru aku bertolak pergi sekolah . . bila aku sampai at kelas , ramai dah yang datang . . kebiasaannya aku orang pertama sampai sekolah pagi-pagi . . bila masuk kelas , aida orang pertama yang tegur aku . .

aida : lambatnya iqa datang hari nie . .
aku : urm . . tertidur lepas sahur tadi . .

then , aku terus mulakan kerja pertama aku iaitu siapkan nota fizik . . bila dah siap nota fizik , aku mesej dengan encik redzuan . . sekitar pukul 10.45pagi , aku tertidur sampai pukul 12.30 tengahari . . lama kan aku tertidur . . nie semua kes terlampau tak larat . . demam laa sangat . . batuk , selsema , sakit tekak , pedih mata . . nasib baik kawan-kawan aku faham yang aku tak larat . . so , mereka tak ganggu aku . . kalau tak , pantang nampak aku senang , memang diusiknya aku sampai aku naik angin . .

bila balik rumah , terus aku berlari masuk bilik and tidur . . pukul 4.20petang aku sedar apabila mama kejutkan aku sebab aku tak solat zohor lagi . . terus bangun pergi mandi and solat . . urm . . bila dah lepas berbuka and makan ubat tadi , baru selesa sedikit . . :)

Sunday, 31 July 2011

. aku pemenangnya

Assalamualaikum

winkwink - happy giler aku malam nie sebab esok dah nak start puasa laa *mercun oh mercun . . okay ! dengan itu aku ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam seluruh dunia . . puasa jangan tak puasa taw ! tak baik ponteng puasa . .

okay . . straight to the point . . macam nie , tadi aku online blog aku nie . . tetiba masa aku tengok at chatbox aku , aku ternampak satu pesanan daripada cik azie . . OMG ! sumpah aku terkejut . . macam tak percaya aje yang aku akan menang . . macam mimpi aje masa aku baca tu *cubit pipi tembam beberapa kali untuk sedarkan aku . . click sini untuk baca pasal entry tu . .


so , aku akan mendapat perfume silky girl . . winkwink - perfume aku tu . . aku paling suka pakai perfume tu . . sekali lagi aku ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada cik azie sebab sudi pilih aku sebagai pemenang . . :)
P/S : Salam Ramadhan Al-Mubarak . . semoga ramadhan pada tahun ini membawa seribu makna keinsafan kepada semua ! :)

. webcam

Assalamualaikum

heyhey . . hari nie aku berapa sihat laa . . nak demam ataupun dah demam sebab badan aku dah panas , sakit tekak and mata merah . . OMG ! vampire . . hohoho . . opsss ! aku tak larat nak menaip sampai beratus patah perkataan . . so , aku akan straight to point . . :)

semalam aku and encik redzuan berwebcam . . sweet ! i love it . . firstly , memang best sebab happy kan . . dah lama tak tengok muka dia melainkan daripada gambar . . aku start webcam dari pukul 11.30malam sampai pukul 3.15pagi . . lama giler kan ? well . . aku tak bosan . . :xDD

but something happen laa . . semasa asyik berwebcam tu , tetiba encik redzuan tanya aku siapa sebenarnya 'H' iaitu manusia yang pernah aku ceritakan dalam entry aku yang nie . . encik redzuan tenang aje . . langsung tak menunjukkan reaksi marah or jealous . . bila aku tengok reaksi encik redzuan macam tu , terus aku menangis . . :'(

aku menangis kerana aku rasa amat bersalah . . 100% aku rasa amat bersalah sebab aku buat macam tu pada encik redzuan . . aku tahu encik redzuan jealous tapi dia takkan bagitahu sebab dia tak nak spoilkan mood aku walaupun time tu aku dah nangis . . first time aku menangis depan encik redzuan . . selama nie mana pernah kan . . urm . . :'(
nota kaki kepada encik redzuan : kita sayangkan abang aje . . kita tak sayangkan orang lain pun . . abang orang yang paling kita sayang . . trust me dear ! :)

Saturday, 30 July 2011

. selamat ulangtahun kelahiran

Assalamualaikum


hari nie birthday adik angkat kesayangan aku iaitu dyla azmie . . 30 Julai 2011 , ulangtahun kelahiran dyla yang ke-14 . . OMG ! dah tua laa dyla nie rupanya . . aku langsung tak sedar yang hari nie birthday dia . . tetiba semalam masa aku tengah online lagi tengah malam , aku nampak nama dia at birthday . . terus aku wish untuk dyla walaupun terlewat 7minit . . kalau aku tahu , aku nak jadi orang pertama yang wish untuk dia . .


so , sebagai hadiah hari jadi . . aku hadiahkan senyuman paling manis daripada aku untuk dyla . . hahaha . . aku and dyla jauh laa . . aku at dungun , terengganu manakala dyla manjung , perak . . tapi tak apa . . jauh dimata , dekat dihati . . kan kan ?


P/S : dyla , kakak bagi nasi goreng pattaya and teh'o ais limau . . :xDD

Friday, 29 July 2011

. abang berdua nak usha line

Assalamualaikum

aku nak share story nie . . pasal abang-abang yang aku langsung tak kenal . . yes ! aku langsung tak kenal abang-abang tu . . tetiba aje mari tegur aku and atikah a.k.a cousin aku . . OMG ! who are you ? 

petang tadi aku and atikah pergi jalan-jalan . . sekitar pukul 6petang , aku ajak atikah pergi makan sebab lapar tahap dewa . . atikah pun sama jugak lapar tahap dewa . . so , destinasi pilihan untuk mengisi perut kami ialah KFC . . bila at KFC tu , boleh tahan laa . . tak ramai sangat manusia . . masa aku and atikah beratur tu , ada suara manusia tegur aku daripada belakang . .

abang I : awak , at sini ada tak lagi snack plate ?
aku : erm . . entah laa . .
abang I : hah ?
atikah : ada lagi laa . . cakap aje laa nanti . .
abang I : owh . . okay . .

bla . . bla . . bla . . bila siap semua , aku and atikah bawa makanan pergi atas . . nak makan at tingkat atas . . atikah ambil tempat at tepi tingkap . . boleh tengok pemandangan bawah . . tetiba aku terdengar orang bercakap . . zaapppppp ! terkejut monyet beruk aku and atikah apabila abang berdua tu duduk meja sebelah meja aku . .

tetiba . . 

abang I : eh . . jumpa lagi kita yer . .
aku : a'ah kan . .

makan . . makan . . makan . . aku and atikah just makan tanpa hiraukan mereka berdua yang sebelah kami berdua . . aku and atikah sering alihkan mata daripada melihat mereka berdua . . kami hanya tengok ke arah tingkap saje . .

abang I : apasal asyik tengok luar ?
aku : hah ?
abang I : tengok laa ayam tu . .

bla . . bla . . bla . .

abang II : awak tinggal at dungun nie ke ?
aku : yes . . tinggal at dungun nie laa . .
abang II : owh . . ingatkan at lain tadi . .
aku : taklaa . .
abang II : rumah at mana ?
aku : erm . .

WTF ! sibuk nak tahu aku tinggal at mana . . huh . . aku and atikah makin lama makin tak selesa . . so , kami makan cepat-cepat . . bila dah siap makan , terus bangun . . pergi basuh tangan and keluar dari KFC . . hopefully , aku dah tak jumpa abang berdua tu lagi . .

P/S : rupa abang berdua tu boleh tahan . . :xDD 
aku dan atikah
we're the best cousin okay !

dress up paling simple
minah purple

Thursday, 28 July 2011

. tukar link blog

Assalamualaikum

hari nie aku nak exercise-kan jari jemari aku dengan buat tarian menari atas keyboard laptop nie . . wah ! amat menarik kan ? bukan senang nak latihkan jari jemari aku yang sudah sedia kaku nie . . hati merah sering berbisik kepada aku untuk rajinkan diri exercise-kan jari jemari kaku aku , tapi otak berakal aku marah . . :)

sebelum aku meluaskan lagi celoteh tiada logika aku nie , baik aku straight to the point aje kan ? lagi senang . . tak penatkan jari jemari korang untuk scroll down and tak penatkan jari jemari kaku aku menaip lagi . . OMG ! aku dah tukar link laa . . link apa ? link blog nie laa . . kenapa ? sebab url blog tu tak terlalu menarik perhatian aku . .

http://nursyafiqahasnan-mylittlesunshine.blogspot.com/ kepada http://celotehnursyafiqahasnan.blogspot.com/ . . faham tak ? maksud aku ialah aku tukarkan link aku daripada http://nursyafiqahasnan-mylittlesunshine.blogspot.com/ kepada http://celotehnursyafiqahasnan.blogspot.com/ . .

winkwink - maaf sekiranya aku tukar link blog nie , menyukarkan korang untuk stalk blog aku *macamlaa ada orang nak stalk blog buruk nie . . whatever okay ? !

Wednesday, 27 July 2011

. facebook mobile

Assalamualaikum

malam nie ada surprise birthday party kawan baik aku . . aku ingatkan aku boleh pergi tapi tak boleh pergi sebab parents aku tak izinkan keluar malam-malam . . memang bangang geram rasanya sebab kena kongkong oleh parents macam nie . . urm . . apa yang dirancang , nampaknya aku tak merasa . . hopefully , kawan aku yang sorang lagi dapat buat surprise yang gempak malam nie and berjalan dengan lancar . .

eh , i want to share something . . hari nie baru aku active-kan diri aku dalam dunia facebook mobile . . biasanya , aku just online guna laptop . . so , kalau aku duduk at mana-mana tempat yang tak ada internet , maknanya tak ber'online' laa aku . .

then , hari nie aku ambil keputusan untuk active-kan facebook mobile . . just seringgit aje seminggu kalau tak silap aku . . so , amat murah laa kan ? anytime and anywhere aku boleh online . . dah tak perlu nak serabutkan diri dengan laptop selalu . . winkwink - happy ! nanti aku nak suruh encik redzuan pulak active-kan facebook mobile *abang tunggu kita paksa abang active-kan facebook mobile . .

SINGLE OR NOT, put this as your status and see what color people comment !

Black - I want a relationship with you
Green - I'm falling for you
Purple - I miss you
Orange - I really like you
Pink - I love you
Red - I hate you
Yellow - You're amazing
Blue - You're friendly
Grey - We need to talk more
Silver - I want your number
Rainbow - You're my everything



tolong jawab soalan tu okay ? tinggalkan jawapan at ruangan comment . . :)

Tuesday, 26 July 2011

. kenapa mesti dia

Assalamualaikum

kalau hari tu , aku pernah kenalkan encik redzuan sebagai boyfriend aku kan ? dia orang yang luar pertama yang paling aku sayang . . tapi sekarang , aku sudah beralih arah . . OMG ! bukan bermakna aku curang dan bukan bermakna aku sudah jatuh hati pada orang lain . .

aku sendiri tak tahu kenapa aku jadi macam nie . . aku tetiba 'suka' kepada orang yang selama nie bergelar kawan . . urm . . aku sayangkan encik redzuan but dalam masa yang sama , aku dah jatuh sayang pada si 'H' nie . . si 'H' nie suka usik aku and suka padankan aku dengan kawan dia . . dia ingat aku akan suka pada kawan dia . . padahal sebaliknya yang berlaku . .

aku tetap sayangkan encik redzuan . . dia yang boleh buat jantung aku berdegup 100kali lebih laju daripada pelari pecut . . apa yang aku harapkan , rasa sayang aku pada si 'H' nie hanyalaa khayalan semata-mata . . aku tak nak rosakkan hubungan aku dengan encik redzuan yang telah lama terjalin . .
Ya Allah Ya Tuhanku . . jika dia jodohku , kau lindungilaa hubungan kami berdua dan berikan kami kebahagiaanMu . . kau redhai hubungan ini terjalin pada landasan Islam yang sebenar . . jika dia bukan jodohku , aku berdoa agar dia bertemu dengan hambaMu yang jauh lebih baik dariku yang mampu menjaga maruah dan perasaannya . . amin . . . :)

Sunday, 24 July 2011

. tak puas hati ke ?

Assalamualaikum

winkwink - nak tahu tak ? hot story untuk hari nie . . hot sangat ke ? urgh ! mungkin laa tersangat hot . . just hot suam-suam . . hahaha . . ada ke hot suam-suam ? merosakkan bahasa aje kan aku nie ? :D

macam nie , tadi at sekolah ada perhimpunan . . so , semua student nie beratur laa at tapak perhimpunan tu . . bila semua student beratur , pengawas akan berdiri at belakang untuk awasi students . . students nie pulak jenis tak makan saman . . kalau pengawas marah bila buat salah , student nie buat muka tak bersalah *termasuk aku . .

tapi hari nie cikgu tak bagi students duduk . . dari pukul 7.40pagi sampai pukul 8.40pagi , students kena berdiri . . dah laa hari panas giler . . so , sekitar pukul 8.15pagi , aku pun duduk bersila sorang-sorang sebab pinggang dah sakit . . then , pengawas form6 datang at aku and suruh aku berdiri . . = ="

bila aku berdiri , aku nampak seorang pengawas form4 yang hanya tahu bagi arahan at kawan-kawan dia aje . . kekadang dia pun join sekali untuk melepak dan berborak . . hati aku panas jangan cakap laa . . muka dah bagai udang kena bakar . . then , bila dia datang at aku , aku pun sound dia . . aku cakap at dia yang dia pengawas yang tak berkuasa . . :xDD

then , masa rehat sekitar pukul 11.00pagi , dia datang at kelas aku . . dia nak face-to-face dengan aku . . hohoho . . memang tahap lawak laa . . muka dia hot giler . . tahan perasaan marah . .

pengawas : eh , kau kata apa tadi at aku hah ?                                                                        
aku : owh . . aku cakap yang kau nie pengawas tak berkuasa . . apasal ? tak puas hati ke ?
pengawas : kenapa kau cakap aku macam tu ?                                                                          
aku : sebab kau memang bukan pengawas yang tak berkuasa . . kalau nak tahu salah kau , tolong cari sendiri . . hahahahaha                                                                                            
pengawas : kau nie kan !                                                                                                        
aku : oh ya ? boleh balik ke kelas kau tak ? jangan nak menyemak dengan body kau at sini . . 
okay . . budak tu memang berdendam giler dengan aku . . memang dia akan balas dendam dengan aku . . tapi aku tak kisah . . aku sedia hadapi semua nie . . :) 

Saturday, 23 July 2011

. award untuk follower ke-100

Assalamualaikum

hari nie aku telah dapat follower yang ke 100 . . i love it ! hohoho . . ingatkan blog nie takkan mencapai follower sampai tahap tu . . ngeee ~

follower aku yang ke seratus ialah mimiey damia . . OMG ! thanks mimiey sebab sudi follow blog buruk nie . . i'm really appreciate . . hehehe . . so , dengan itu , aku nak bagi mimiey awards laa . . sebagai tanda terima kasih aku kepada dia . . :)


. tolong aku untuk yang pertama kali

Assalamualaikum

hari aku nak minta tolong dengan korang . . bukan suruh korang keluarkan duit pun . . but just keluarkan penat meng-click mouse tu . . hehehe . . korang tolong eakh ? esok last contest tu berakhir . . nanti dah tak sempat . . sobs sobs sobs . . :'(



gambar tu laa yang aku masukkan dalam contest yang join . . korang just like okay ? kalau dah like , aku ucapkan ribuan terima kasih kepada korang . . and kalau boleh , ajak kawan-kawan yang lain . . okay tak ? :xDD
first : like fanpages Officially by HadilaRahman
second : like my picture i love my style

Friday, 22 July 2011

. kerana aku jealous

Assalamualaikum

hari nie encik redzuan balik *sumpah tak happy . . aku tak happy sebab aku sakit hati dengan dia . . motif aku sakit hati ? aku jealous . . motif aku jealous ? sebab dia berkawan dengan perempuan . . what's the hell ? ! takkan pasal tu aku nak jealous . . right ?

okay . . kalau nak katakan pasal nie jealous , memang tak masuk akal kan ? tapi bagi aku , logik kalau aku jealous . . urgh ! dia jealous boleh , aku jealous tak boleh ? adil ke kalau macam tu ? it's not fair okay ! kalau encik redzuan boleh jealous , aku pun mesti boleh jealous . . :)

aku bukan apa . . kalau aku lepak dengan lelaki , memang 'urm' laa dia . . kalau dia , okay aje kan ? siap bergambar dengan girl yang dia nak couple lagi . . kalau aku , memang tercetus perang dunia ketiga laa kan ? !
P/S : sorry kalau entry aku kali nie emo . . aku badmood sangat-sangat dengan encik redzuan . .
nota kaki untuk encik redzuan : selamat menjadi kawan dengan scha faizuman ! dia cantik , aku hodoh !

. meng'edit' itu kerja aku

Assalamualaikum

winkwink - hari nie aku nak shared dengan korang satu kerja yang paling aku suka buat . . kalau aku bosan or mood terlebih rajin aku datang , memang kerja nie laa aku akan buat selain daripada meng-update blog nie . . nak tahu kerja apa ? kiss pipi aku dulu . . ngeeee ~ opsss ! jangan kiss . . kang mengamuk pulak encik redzuan aku tu . . :xDD

okay . . kerja aku tu ialah meng-edit gambar . . aku memang minat giler bab meng-edit gambar nie . . sebab tu aku pilih aliran sains teknologi maklumat sebagai aliran menengah atas . . lagipun , memang aku layak untuk masuk ke aliran tu dengan result PMR aku . . :)

banyak sudah gambar yang aku edit walaupun aku nie bukan kategori manusia yang kreatif . . alaa . . bukan susah pun edit kalau setakat guna funny photo , picnik.com , photoscape , GIMP 2 , fotoflexer.com , pizap.com . . confirm korang pun pernah guna semua software tu kan ? 

actually , inilaa salah satu gambar yang telah aku rosakkan tadi . . gambar aku and encik redzuan . . hahaha . . kononnya dapat bergambar dengan selena gomez . . winkwink - DO I CARE ?

profile picture facebook encik redzuan
profile picture facebook aku

Thursday, 21 July 2011

. nasib malang

Assalamualaikum

malang betul nasib aku hari nie . . entah apa laa yang nak jadi . . nie semua berpunca daripada perangai nakal aku yang tak pernah habis nie . . hari nie tiga perkara malang yang terjadi pada diri aku . . kalau mama tahu pasal nie , memang kena pancung kepala aku . . apatah lagi kalau tahu aku buat hal teruk at sekolah . . OMG ! aku insaf !
perkara malang I : my own lappy kena rampas oleh cikgu ict sebab masa cikgu tengah mengajar , aku main games at facebook. .
perkara malang II : beg sekolah hampir jatuh ke tangan cikgu disiplin sebab ponteng kelas tambahan add math . .
perkara malang III : kehujanan semasa balik sekolah tadi . . basah kuyup bila aku sampai rumah . . sejuk !

macam mana ? terukkan perangai aku ? kelas tambahan add math pun aku ponteng . . bukan sengaja laa . . otak aku tepu nak terus belajar add math sebab sebelum kelas tambahan add math , aku dah belajar math moden . .  


Wednesday, 20 July 2011

. majlis bacaan yassin

Assalamualaikum

huwaarrggghhhhhhh ! letih laa . . rasa nak tercabut tulang-tulang aku nie . . hari nie ada majlis bacaan yassin at rumah mak saudara aku . . so , aku nie pergi laa sana . . bukan nak baca yassin tapi tolong menyibuk . . hohoho . . tak laa . . aku just tolong apa-apa yang patut . . :xD

tapi semalam aku tidur lewat . . sekitar pukul 2pagi , baru aku lelapkan mata aku . . syok sangat tengok movie HKLBR yang entah ke berapa kali . . so , sekarang aku nak rehat sekejap . . letih sangat . . nasib baik hari nie cuti sebab hari keputeraan sultan terengganu . . hehehe . . okay . . esok sekolah . . homework fizik and add math masih belum siap . . OMG !

Tuesday, 19 July 2011

. cik owner dan encik redzuan

Assalamualaikum

ingat tak dalam entry aku yang nie , aku cakap yang aku akan tunjukkan gambar real aku apabila followers aku mencapai 100 orang . . tapi followers aku masih belum mencapai tahap tu kan ? urgh ! sedih betul . . nak nangis aku kalau macam nie ! air mata dah menitis nie *tolong sapu air mata aku . .

okay . . aku nie bukanlaa yang jenis memaksa tahap dewa . . melainkan dengan encik redzuan aku . . kalau dengan encik redzuan , memang perangai aku tahap dewa suka memaksa . . hehehe . . hari nie dengan bangganya aku nak tonjolkan diri aku yang sebenar *termasuk encik redzuan . .

**********

alamak ! malu laa pulak aku nak tonjolkan diri aku nie . . ehem ehem *batuk sekejap . . hilangkan nervous . . okay . . inilaa aku yang sebenarnya . . buruk kan ? ehem ehem . . tak apa . . aku tak kisah kalau aku nie buruk sebab nie semua kurniaanNya . . aku hanya perlu bersyukur . .




okay . . sekarang aku nak perkenalkan diri encik redzuan aku pulak . . dia nie milik aku taw ! jangan berani nak cuba kacau line aku , kalau kacau , aku pecah kepala korang . . garang tak aku ? hehehe . . nama sebenar encik redzuan ialah muhammad redzuan zaki . . orang lain panggil dia zaki or zack tapi aku nak tukar . . aku nak special sikit . . aku nak panggil dia redzuan . . okay laa kan ? :D


**********

winkwink - selesai sudah sesi perkenalkan diri . . amacam ? okay tak sesi perkenalkan diri tadi ? hehehe . . macam laa ramai orang at depan aku nie . . nak dengar apa yang aku katakan . . hohoho . . whatever ! asalkan , aku dah perkenalkan diri aku . . winkwink !

Monday, 18 July 2011

. kenapa harus pergi

Assalamualaikum

aku sedih . . sedih giler . . sebab abang aku dah pergi PD tadi . . baru aje bertolak sekitar pukul .3.15petang tadi . . aku ingatkan kali nie aku takkan terpisah dengan abang , tapi tak . . terpisah jugak . . mungkin selama 3minggu or sampai nak dekat raya , baru aku boleh bertemu dengan abang . . tu pun kalau masih panjang umur . .

sumpah ! i will miss my brother so much . . kenapa nak pergi kerja sampai PD ? aku tak suka bab berpisah nie . . aku benci ! aku nak abang ! aku hanya ada seorang abang . . tak best kalau abang pergi . . tiada lagi orang nak gaduh dengan aku untuk berebut laptop nie ! :'(

my lovely brother

Sunday, 17 July 2011

. aku busy

Assalamualaikum

winkwink - aku update blog . . maaf ! entry aku kali nie tak panjang sebab aku tak cukup masa . . aku sekarang makin busy sebab exam makin dekat . . aku nak focus pada exam dulu . . so , kalau aku tak update blog tu , jangan marah okay ? kalau aku ada masa , aku akan update blog lagi . . :)

sekarang aku nak siapkan nota physic and latihan add math . . penting giler subjek nie . . so , aku perlukan focus yang lebih . . termasuk chemistry okay ? so , aku tak cukup masa . . sorry ! :xDD

Saturday, 16 July 2011

. nisfu syaaban

Assalamualaikum

malam nie kita akan menyambut nisfu syaaban . . apa tu nisfu syaaban ? tak tahu eakh ? okay . . aku akan terangkan apa itu nisfu syaaban . . bagi yang belum tahu , baca elok-elok okay . . bagi yang dah tahu , baca laa jugak . . sekadar untuk diingati . .


Nisfu Syaaban (Nisf bermaksud separuh) adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu.Pengertian nisfu Syaaban am bahasa arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.
Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul qadr. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi saw tidak tidur pada malam itu sebagaimana yg tersebut dalam sebuah hadis yg diriwayatkan oleh Imam Al-Baihaqi r.a:
Rasulullah saw telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dan sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda saw dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda saw berkata dlm sujudnya, “Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yg akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kpdMu daripadaMu. Aku tidak dpt menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri.”
Setelah Baginda saw selesai sembahyang, Baginda berkata kpd Saiyidatina Aisyah r.a. “Malam ini adalan malam Nisfu syaaban. Sesungguhnya Allah Azzawajjala telah dtg kpd hambanya pada malam Nisfu syaaban dan memberi keampunan kpd mereka yg beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yg memberi rahmat dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap orang2 yg dengki.”
Hari nisfu sya’aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya’aban bermula pada 14 hb sya’aban sebaik sahaja masuk maghrib)

Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai.
okay . . dah faham ? aku just copy daripada internet . . tak salah kan ? aku shared untuk tatapan semua . .  

Friday, 15 July 2011

. jom tukar link

Assalamualaikum

update blog hari sebab semalam aku tak sempat nak update . . hehehe . . nasib baik blog aku tak sempat nak berhabuk lagi . . kalau tak , memang tak cukup masa laa aku nak cuci blog aku nie . . okay . . aku malas nak berceloteh lagi . . aku tak ada idea nak berceloteh . .

hari nie aku nak tukar link dengan korang . . untuk aku follow and blogwalking okay . . so , korang boleh tinggalkan link korang at bawah nie or at link exchange . . okay tak ? :D
P/S : entry paling pendek . . sebab aku tak ada idea nak meng-update blog . .

Wednesday, 13 July 2011

. kebahagiaan keluarga disentap kerana politik

Assalamualaikum

jom baca story hot at bawah nie . . HOT !

Pada suatu malam , ketika sedang makan malam sekeluarga , si anak sulung yang berusia 7 tahun bertanya kepada pada si ayah . .

Anak : Dedi , politik tu ape ?

Ayah : politik itu macam family kita la . Dedi dapatkan duit untuk family kita , so dedi adalah kapitalis . Mama gunakan duit untuk menguruskan family , jadi mama adalah kerajaan . Kakak pembantu rumah kita pulak adalah golongan pekerja . Kamu adalah rakyat dan adik kamu adalah generasi masa hadapan . Faham ?

Jadi semalaman la beliau yang berusia 7 tahun tu tak dapat melelapkan mata kerana asyik berfikir tentang politik . Sehingga sampai ke satu tahap beliau menjadi jemu dan hampir terlelap . Pada waktu itulah , si adik buat perangai . Meraung tengah-tengah malam .Seram je bunyinya . Ye la , at luar sunyi , terasa macam dalam filem seram pulak . Si anak sulung tangkas dan pantas berlari pergi ke bilik ibu dan ayahnya dengan tujuan untuk memberitahu bahawa pampers adiknya dah basah .

Sampai je kat bilik , dia tengok mama dia tidur terbungkang , air liur meleleh , dan telah meninggalkan tompokan-tompokan di sana sini . Dikejutkan la mama beliau , tapi haram . . tak adanya mama beliau nak bangun . Liat betul nak bangun . Kalau tidak takut menjadi batu , sudah lama beliau mem'flying kick' mama beliau . Tapi beliau agak kehairanan , di mana lokasi ayah beliau , tidak kelihatan di sebelah mama . hmmm . . Malas beliau nak fikir panjang , yang penting adiknya berhenti menangis bak serigala jadian di waktu bulan mengambang penuh . .

Beliau mengambil keputusan drastik untuk pergi ke bilik kakak pembantu rumah untuk memohon pertolongan . Bila dibuka je bilik kakak tersebut , beliau tengok si dedi berWWF Smackdown dengan kakak tersebut . . Malas nak ganggu , beliau pun tutup pintu dan beliau terpaksa menukar pampers adiknya . . pandainya !


Masa bersarapan keesokan paginya , si ayah dengan penuh macho berkata

Ayah : Dah faham ape itu politik?

Anak : Dah!
* penuh yakin*

Dedi dan mama terkejut , dalam hati masing-masing berfikir *besar nanti , confirm anak aku jadi menteri*

Mama : Bijaknya anak mama , jadi ape dia politik?

Anak : Sewaktu kerajaan sedang tidur , golongan kapitalis bekerja bersama-sama golongan pekerja dengan tekun dan gigih . . Akibatnya , rakyat diabaikan dan masa depan bergelumang dengan najis !

OMG ! OMG !
OMG ! tersentap hati aku . . hahaha . . bijak punya anak . . best giler makna politik . . by the way , cerita nie aku copy daripada seseorang . . so , credit to kumbang desa . .

Tuesday, 12 July 2011

. hari follow blogs

Assalamualaikum

semalam dalam entry nie , aku ada cakap kalau kotak followers dah muncul , aku buat satu hari untuk follow blog korang aje kan ? so , tadi masa aku skodeng blog beberapa orang blogger nie , aku nampak kotak followers dah muncul *suka sangat . . aku pun dengan rela hati nak follow blog korang sebagaimana yang aku dah janjikan . .

korang pun apa lagi kan ? tinggalkan link korang semua tu . . korang boleh tinggalkan link blog korang at link exchange , fanpages aku , shoutbox or comments at bawah nie . . okay kan ? tu pun kalau korang nak laa . . kalau tak nak , i don't care okay . . aku tak paksa hidup korang . . :)

Monday, 11 July 2011

. boleh bagi sebab tak ?

Assalamualaikum

hari nie aku sakit kepala giler-giler . . tak tahu kenapa . . memang at sekolah tadi , macam kena cucuk jarum rasanya kepala aku nie . . tak tertahan aku at sekolah tadi . . sampai tertidur aku time belajar . . nak menangis pun ada tapi tahan aje . . nanti kalau kawan aku nampak , mesti dia cakap aku lemah . . lemah ? no ! aku tak lemah !

tapi aku ada satu kemusykilan . . aku rasa aku sakit kepala sebab rambut aku dah panjang . . selama nie aku tak pernah simpan rambut panjang . . paling panjang pun , paras bahu . . sekarang rambut aku dah paras bahu . . so , maybe aku perlu potong rambut aku nie . . aku macam mama aku . . kalau rambut panjang sikit , memang sakit laa kepala nie . .

seriously , sekarang kepala aku makin berdenyut-denyut . . sakit sangat . . tak larat aku nak menghadap lagi laptop aku nie . . so , aku nak tidur dah . . hopefully , esok bila aku bangun , hilang laa sakit kepala aku nie . . kalau tak hilang jugak , petang esok aku nak ajak mama pergi potong rambut nie . .

lagi satu , sebelum aku nie terlupa . . kotak followers masih belum muncul laa . . so , aku minta maaf sebab tak dapat lagi nak follow korang semua . . sama ada yang follow aku or yang aku nak follow . . nanti kalau kotak followers dah muncul , aku akan buat satu hari tu just untuk follow blog aje . . okay tak ? by the way , jom join aku dengar lagu nie . . best ! bermakna . .
Berseri indahnya bagai pelangi
Berkembang mekarlah bunga-bunga di hati
Namun ku tiada juga begini
Hujan turun melanda dan bunga gugur ke bumi

Cintamu sesegar embunan pagi
Semakin resah menanti terbit mentari
Hangatnya yang membakar, mengeringkan
segala keindahan yang penuh kepalsuan

Engkau yang aku sayangi
Siakan hidupku ini
Lautan madu ku beri
Engkau racuni

Ku sedari hina diri ini
Kosong tiada bererti
Biarlah diriku pergi
Ku ubati lukaku sendiri

Ku cuba gagahi bahu sendiri
Biarpun sayapku telah tiada lagi
Namun ku tak berdaya menghadapi
Di dalam kegelapan bimbang tersungkur lagi

Oh Tuhan kau teguhkanlah keimanan
Untukku tempuhi suratan kehidupan
Walaupun di hati rasa terkilan
Tapi apakan daya semua takdir Tuhan

Sunday, 10 July 2011

. pesanan ringkas

Assalamualaikum

aku nak bagi beberapa pesanan nie . . kalau aku tak bagi , nanti orang fikir aku sombong pulak kan ? macam nie , beberapa hari kotak followers tak berapa nak betul sebab selalu hilang . . ramai blogger yang merungut sana-sini . . aku pun susah nak follow blogger yang follow aku and tinggalkan pesanan at shoutbox aku tu . . termasuk at link exchange . . kan ?

so , macam nie laa . . at shoutbox memang aku tak balas pesanan korang at sini . . kalau aku nak balas , aku akan pergi ke blog korang . . faham ? kalau korang nak aku follow korang , just tinggalkan link blog korang tu at link exchange . . lagi senang bukan ? just tinggalkan okay . . aku akan online blog aku and follow korang . . tu pun kalau kotak followers dah muncul . .

aku pun dah sakit hati sebab kotak followers nie main sorok-sorok macam nie . . so , jangan marah taw kalau aku tak follow korang lagi . . lagi satu , aku kurang suka follow melalui dashboard sebab tak best . . hihihi . . :)

. biarlah rahsia

Assalamualaikum

disini aku dengan berbesar ingin mengisytiharkan bahawa aku tidak akan memaparkan gambar real aku . . bukan kerana aku tak lawa , tak cantik tetapi kerana aku belum bersedia . . mungkin sesetengah orang dah kenal aku sejak dari blog lama aku tapi tetap tidak akan memaparkannya . .

bukan aku tidak akan memaparkan langsung . . aku akan memaparkan gambar real aku apabila aku dah bersedia . . jangan terkejut taw apabila korang semua tengok gambar real aku . . hihihi . . bersedia maksud aku ialah apabila followers aku mencapai 100 orang . .

so , kalau korang dah tak sabar nak tengok muka aku nie , naikkan followers aku okay *macamlaa ada orang nak follow kau . . hehehe . . okay laa . . jom ramai-ramai follow blog buruk aku nie . . and like fanpages aku nie . . masih berjinak-jinak dalam dunia blogger . .

. bloglist : jom join bloglist cik azie

Assalamualaikum

tadi aku dapat invited daripada seseorang untuk join bloglist cik azie nie . . so , dengan rela hati aku join bloglist nie . . tak susah pun nak join bloglist nie walaupun ada beberapa rules okay . . before that , baik korang baca dulu rules yang aku copy daripada tuan punya bloglist tu . .

create satu entry yang bertajuk 'Jom Join Bloglist Cik Azie'
 
sertakan bersama banner diatas dalam entry
tagkan kepada 2orang rakan blogger yang lain (http://ai-aydil.blogspot.com/ , http://budakenambelasogos.blogspot.com/ )
tarikh tutup 01 Ogos 2011
linkkan entry yang dah siap ke entry bloglist cik azie
by the way , bloglist nie ada hadiah taw . . kalau korang nak hadiah tu , korang create satu entry bloglist nie dengan menarik . . so , entry yang paling menarik , akan dapat hadiah misteri tu . . winkwink - korang tak ingin ke hadiah misteri tu ? :D 

Saturday, 9 July 2011

. renungkan bersama

Assalamualaikum

hari nie aku rajin sikit nak meng-update blog aku nie . . isi masa lapang sementara tunggu maghrib . . nak berbuka puasa . . hohoho . . tak ada laa . . memang dah niat aku nak update blog nie . . dah niat ke ? okay ! aku tipu . . aku tak niat pun nak update blog . . hihihi . . mengarut aje kan aku tulis nie ?

straight to the point . . macam nie , tadi aku search at mr.google nie pasal azab meninggalkan solat fardu . . aku tergerak hati nak search pasal tu . . tetiba keluarlaa satu artikel nie . . oh islam ! punya blog laa . . aku malas nak cakap banyak , lepas aku baca , terus aku copy . . aku pastekan at bawah nie okay . . sebagai renungan bersama . .

AZAB MENINGGALKAN SOLAT FARDHU LIMA WAKTU
Subuh : Allah akan mencampakkannya ke dalam neraka jahanam selama 60 tahun.
 Zuhur : Dosanya seperti membunuh seribu orang Islam.
 Asar : Dosanya seperti meruntuhkan Kaabah.
 Maghrib : Dosanya seperti berzina dengan ibu atau bapanya sendiri.
 Isyak : Allah berseru kepada mereka, “Hai orang yang meninggalkan solat Isyak, bahawa Aku tidak lagi reda engkau tinggal di bumi-Ku dan menggunakan nikmat-nikmat-Ku.” Segala gerak-gerinya seperti pakai, makan, tidur adalah berdosa kepada Allah.
ya Allah . . takut aku baca semua nie . . insaf aku . . bukan apa , aku pun rajin terbabas solat subuh sebab tak sedar kan . . sedap sangat tidur . . sedar-sedar pun dah pukul 10pagi . . aku shared nie bukan sekadar hiasan blog semata-mata . . tapi sebagai renungan untuk aku dan semua . .

. akibat apa nie ?

Assalamualaikum

akibat apa laa mata aku malam nie . . tetiba aje tak mengantuk malam nie . . segar semacam . . pelik aku nie . . orang lain dah tidur tapi aku masih menghadap laptop nie . . online facebook and update blog . . alahai . . wahai mataku . . cepatlaa mengantuk . . aku dah larat nak menghadap laptop nie lagi . . kalau aku try untuk lelapkan mata aku , memang tak menjadi laa . . 

so , jalan terbaik yang aku try gunakan ialah baca novel . . pun tak menjadi jugak . . makin tak mengantuk jadinya . . sekarang dah pukul 2.20pagi , jari-jemari aku masih lincah menaip . . huhuhu . . kalau masa nie aku tak tidur lagi , entah pukul berapa aku bangun pagi esok . . dah sah-sah aku bangun lambat . . 

sekarang bercakap dengan zaki , mata aku belum bagi isyarat mengantuk . . geram ! geram ! geram ! mengantuk laa cepat . . badan dah letih dah nie . . mata nie selalu buat degil taw ! time aku nak tidur lewat , cepatlaa pulak mengantuk . . bila aku nak tidur awal , pukul 3pagi masih belum ada tanda-tanda mengantuk . . aku smackdown jugak mata nie kang !

. new blogger

Assalamualaikum

new blogger is here . . eh , sekejap . . aku nie blogger baru lagi ke ? urgh ! mungkin tidak sebab sebelum nie aku dah ada berpuluh-puluh blog . . tapi aku dah delete blogs tu semua . . banyak sangat gangguan luar *kononnya . . sekarang aku nak setia pada blog aku yang satu nie sebagaimana aku setia pada encik redzuan . .

aku takut nak janji yang bukan-bukan seperti tak nak create blog lagi sebab aku takut aku tak mampu tunaikan . . kang kalau aku tak tunaikan , orang kata aku nie cakap tak serupa bikin . . ye tak ? hihihi . . whatever . . nie blog aku . . so , sesuka hati aku laa nak buat apa . . aku tak kacau rumahtangga korang . . kankankan ?

blog nie aku gunakan nama sebenar aku pada url blog nie iaitu http://nursyafiqahasnan-mylittlesunshine.blogspot.com/ . . best tak nama sebenar aku ? best kan ? sweet aje nama sebenar aku nie *perasan betul aku nie . . heyhey . . aku rasa , kalau encik redzuan tahu aku create blog nie , confirm berapi kepala dia . . sebab aku tak bagitahu dia lagi tentang wujudnya blog nie . . 

Jemputan Terhormat

Copyright©Segala Coretan Ini Milik Si Gadis Comot Yang Bernama Cik Qiqi